Select Page

Proiectul “Educație sexuală pentru tineri în Tulcea: Promovarea Sănătății și Conștientizare”, implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea, în parteneriat cu Fundația Națională pentru Tineret, cofinanțat de Primăria Municipiului Tulcea, își propune să sporească nivelul de cunoștinte privind educația sexuală la tineri cu vârsta între 14 și 35 de ani în Tulcea. Prin intermediul acestui proiect, se dorește promovarea unor comportamente sănătoase, conștientizarea riscurilor și prevenirea problemelor legate de sănătatea sexuală în rândul tinerilor.

Proiectul se  desfășoară în perioada august – octombrie și va cuprinde o serie de ateliere interactive în domeniul educației sexuale, în care vom utiliza o varietate de metode pedagogice nonformale care facilitează procesul de învățare activă. Fiecare atelier organizat, are o temă distinctă și este susținut impreună specialiști din domeniile sanătăte, psihologiei, Educație precum și ONG-uri de profil . În luna august au avut loc ateliere cu teme precum: Relații Toxice vs. Relații Sănătoase, Infecții cu transmitere sexuală, Noțiuni de Anatomie, Fiziologie și Igienă.

Mai mult, în cadrul proiectului se va crea un curriculum de educație sexuală pentru tineri, cu accent pe prevenirea sarcinilor nedorite, a bolilor cu transmitere sexuală și promovarea unei vieți sexuale sănătoase.

Prin intermediul acestui proiect, Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea, doresțe să creeze un mediu unde tinerii pot primi raspunsuri la întrebari specifice vârstei și dezbate probleme de actualitate, își pot împărtăși ideile și opiniile, se pot simti în siguranță și înțeleși, iar învățarea despre sănătatea sexuală să nu fie o experiență stigmatizantă sau intimidantă.